Stoempfestijn – zondag 29 oktober 2017 – TER IJSE

Het jaarlijkse Vlaams etentje, het Stoempfestijn, is er weer. Op zondag 29 oktober 2017 vanaf de middag, en na een extra uurtje slaap wegens winteruur, kan u uw maag vullen met typische Vlaamse gerechten en dranken. Pompoensoep, Stoemp met Sossissen, Vlaamse Karbonade met Friet , Vlaamse koffie. U bent welgekomen in Parochiezaal ‘TER IJSE’ Stationsstraat 8, 3090 Overijse. op zondag 29 oktober 2017 van 12u tot 15u.

Groot-Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn ...
bron foto: tijdschrift Neerlandia. Jaargang 83 (1979) via digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren.

in 2018 is het 40 jaar geleden dat de eerste “Overijse/Dilbeek/…, waar Vlamingen thuis zijn … ” campagne voor beroering zorgde. Dit is dan ook het thema van dit Stoempfestijn en GrondStroom zal het komende jaar regelmatig aandacht besteden aan de succesvolle actie van 40 jaar geleden. Wist u trouwens dat de eerste actie een bruine achtergrondkleur had, maar in de jaren 90 werd de campagne herhaald met een felgroene achtergrond.