Toch nog “Oer” – 21 juli 2017

Beste vrienden van de PlatteRander,

Het bezoek aan de tentoonstelling “Oer. De wortels van Vlaanderen” zal doorgaan op vrijdag 21 juli 2017. Voor zover het nog gevierd wordt, ontsnappen we aan de Belgische feestdag om ons in Gent te verdiepen aan “oer-degelijke” Vlaamse kunst.

MAAR, … daar blijft het niet bij! Het GrondStroom bestuur kwam recent tot de vaststelling dat ons bezoek aan “Oer” te midden van de Gentse feesten valt. Waarom zouden we na de tentoonstelling daar niet even van genieten? Tijdens de alom bekende feesten biedt het centrum van Gent elk jaar opnieuw optredens, spektakel en sfeer. Voor wie er wat in ziet, er gaat op vrijdagavond zelfs een Rondgang door: die van de Gilde van de Stroppendragers, ter nagedachtenis van de opstand van de stad Gent tegen Keizer Karel V in 1539-1540. Een stukje Gents cultureel erfgoed meepikken ligt ongetwijfeld in de lijn van GrondStroom.

Interesse? Gelieve dan uiterlijk op zondag 16 juli je deelname te bevestigen via e-post (jena.de_wilde@skynet.be) of telefoon (0474 71 48 71 – Erik Vranken).

We voorzien een busje van Veronica Cars dat zal vertrekken om 13:00 uur vanop het Stationsplein te Overijse. Per persoon kost het busje 17 euro en het groepstoegangsticket 7 euro.

Met vriendelijke groeten,
Namens vzw GrondStroom: Dirk Jena en Erik Vranken

meer info over de tentoonstelling “Oer, de wortels van Vlaanderen”: