We zijn gestart: Stoempfestijn & Platterander

Na vele vergaderingen in obscure achterkamertjes (met een berucht mosterdincident) en laag gewelfde zolderkamers (opgepast voor uw hoofd!), treden wij, vzw GrondStroom, naar buiten toe. Op zondag 13 november 2016 is er het Stoempfestijn in parochiecentrum Ter IJse. Het Stoempfestijn is een traditie, jarenlang georganiseerd door onze vrienden van vzw Vlaams Komitee Druivenstreek. Deze traditie wordt nieuw leven ingeblazen. Op het menu staan pompoensoep, stoemp met sossissen of karbonade met frietjes en ambachtelijke bereid gebak. Dit alles kan doorgespoeld worden door (intensief voorgeproefde) dranken.

Over vzw Vlaams Komitee Druivenstreek gesproken, zij bestaan dit jaar 45 jaar. Om hun 9e lustrum te vieren loopt er momenteel een exclusieve tentoonstelling van de beste cartoons van wijlen Dries Vanhaeght. Eveneens is er het (uitverkocht) optreden van Scala, dat het VKD organiseert samen met Marnixring Overijse De Vrijheijt en het Vlaams Genootschap Overijse.

Maar terug naar GrondStroom, zowat gelijktijdig met het Stoempfestijn wordt Platterander, een online platform, gelanceerd, dit als ondersteuning van het rijke verenigingsleven in de Druivenstreek. Als verantwoordelijke van zo een vereniging, kan u een activiteit aankondigen of een artikel plaatsen op Platterander, gelieve met ons contact op te nemen voor meer informatie. Ook als u op een andere manier wenst mee te werken aan Platterander of vzw GrondStroom, geef ons een seintje.

Om niets te missen van Platterander, kan u zich abonneren via RSS of Facebook. Activiteiten kan u via deze URL toevoegen aan uw digitale agenda (Google Calendar, Outlook, Thunderbird …)

Wij hopen u hier regelmatig terug te zien en tot binnenkort op het Stoempfestijn.